O klubu

V klubu skrbimo za organizacijo srečanj Alfistov in za nemoteno delovanje portala.

Podatki kluba

Ime kluba: Klub ljubiteljev vozil Alfa Romeo (ali Alfa Klub)
Naslov: Kropa 3a, 4245 Kropa
Id št.: 28283538 (nismo davčni zavezanec)
Mat št.: 1869388
Račun pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0000 7447 813
Spletna stran: alfa-klub.com

Izvršni odbor

Predsednik:

Ime in Priimek: Matej Žagar
Vzdevek na forumu: Zhagar
Kot predsednik kluba zastopa klub tako na vseh javnih prireditvah, kot tudi v sodelovanju s klubskimi partnerji. V kolikor imate kakršnokoli splošno vprašanje je on pravi naslov, da se nanj obrnete. Je tudi najbolj marljiv bralec elektronske pošte info@alfa-klub.com.

Podpredsednik:

Ime in Priimek: Erik Jakša
Vzdevek na forumu: Toolox
Mesto podpredsednika se dopolnjuje z predsednikom kluba. V primeru predsednikove odsotnosti, tudi zastopa klub na javnih prireditvah.

Tajnik

Ime in Priimek: Jan Draksler
Vzdevek na forumu: jandr.
Tajnik kluba skrbi za obveščanje članov kluba o klubskem delovanju, skrbi za klubsko pošto ter vodi evidenco članov. Je pravi naslov za vprašanja v zvezi s članstvom v klubu.

Blagajnik:

Ime in Priimek: Andrej Bernik
Vzdevek na forumu: wolfyy
Blagajnik skrbi za klubsko blagajno ter vse finančne obveznosti. Nanj se lahko obrnete za potrditev nakazila na klubski račun ter vse preostala vprašanja glede klubskih financ.

Urednik butika:

Ime in Priimek: Jan Erik Rožič
Vzdevek na forumu: kolesar
Na urednika butika je najbolje če se obrnete v primeru zanimanja za nakup klubskih artiklov, ki jih imamo stalno na zalogi. Je tudi priden prebiralec spletne pošte na naslovu butik@alfa-klub.com.

Urednik multimedijskih vsebin:

Ime in Priimek: Bine Gorjanc
Vzdevek na forumu: Binji
Skrbi za digitalni svet kluba. Istočasno je tudi glavni administrator foruma, tako da se nanj lahko obrnete tudi v primeru pritožb nad delom moderatorjev foruma

Zgodovina o nastanku Alfa Kluba

2 SVETOVA

Začetki

Zgodba o nastanku Alfa kluba je zgodba o dveh različnih svetovih, ki sta se uspešno križala in poskrbela za nastanek Kluba ljubiteljev vozil Alfa Romeo. Prvi je svet strasti do športnih avtomobilov z milanskim grbom in zmajem, ki požira grofa Viscontija v svojem znaku. Enako mistična in posebna kot je zgodba o nastanku znaka in imena (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) te tovarne, pa je tudi zgodovina avtomobilov, ki so prihajali iz Areseja vse od leta 1910 do danes. Strast, ki je ujeta v pločevino teh lepotic je vedno omamljala njihove lastnike.

Že zelo zgodaj, pred drugo svetovno vojno, so začeli nastajati klubi njihovih ljubiteljev. Tudi beseda »alfisti« je nastala že dolgih 70 let nazaj in povsod po svetu, v vseh jezikih označuje ljubitelje znamke Alfa Romeo. V 70ih letih prejšnjega stoletja je prvi Klub ljubiteljev vozil Alfa Romeo v Sloveniji ustanovil sam Dušan Senčar (bolj poznan kot »oče« mariborske Zlate lisice) v Mariboru. Strast je torej vedno bila prisotna in ljubitelji te znamke so bili vedno številčni.Drugi svet, ki igra pomembno vlogo pri nastanku našega Alfa kluba pa je izreden razvoj interneta in spletnih forumov. V juliju 2003 smo tako tudi alfisti dobili prvi slovenski forum, za katerega gre vse zasluge pripisati Urošu Smoleju - Smolkotu. Kmalu po ustanovitvi je Smolkotov forum postal pravo internetno zbirališče ljubiteljev znamke Alfa Romeo.

 

PRVA SREČANJA NA PARKIRIŠČU

Srečanja na parkiriščuV istem letu kot je nastal forum so se začela tudi prva srečanja uporabnikov foruma v živo. Srečanja so potekala na parkirišču za halo A v BTCju. Običajno se jih je udeleževalo do 30 voznikov s spremljevalci. Do nastanka Alfa kluba je tako manjkal samo še korak in decembra 2003 so Gregor Ješe, Blaž Oberč in Anže Galli zmagali vojno z birokracijo in klub tudi uradno ustanovili. V manj kot letu dni je štel že več kot 50 članov, forum pa je prerasel številko 1300 uporabnikov. Srečanja pa so postajala vse pogostejša in vse množičnejša.
 

ALFA RALLY

Alfa Rally
Po začetnih srečanjih smo se v klubu odločili organizirati nekaj večjega in tako je nastalo prvo vseslovensko srečanje alfistov, imenovano Toti štajerski rejli. Srečanje se je pričelo v Slovenski Bistrici, nato pa smo pot nadaljevali proti Ptujski gori in si ogledali starodavno cerkev. Naš naslednji postanek je bil grad Štatenberg, kjer smo imeli v čudovitem starodavnem okolju degustacijo vin. Zaključek s kosilom in zabavnim programom smo pripravili na bližnjem Boču. Zbralo se je več kot 70 udeležencev s 37 avtomobili. In Toti rally je tako postal zaščitni znak Alfa kluba.Drugi rally je prav tako potekal na Štajerskem. V njegovem sklopu smo si ogledali zdravilišče Rogaška Slatina, kjer smo imeli pogostitev v kristalni dvorani hotela Grand. Obiskali smo tudi bližnji grad Strmol, zaključno prireditev pa smo imeli v večkrat nagrajenem etnološkem muzeju Rogatec. Število udeležencev je naraslo že na 130, avtomobilov je bilo več kot 70. Prvič so naše srečanje obiskali tudi alfisti iz Hrvaške in tako je naše srečanje postalo mednarodno.
Alfa Rally
Alfa Rally
Tretji rally je potekal v okolici Ljubljane. Z zbornega mesta na Dolgem mostu smo krenili v Bistro, kjer smo si ogledali Tehnični muzej Slovenije, zaključno prireditev pa smo imeli v vojašnici Logatec. Rallyja se je udeležilo več kot 140 ljubiteljev, zbirka avtomobilov na parkirišču na Dolgem mostu pa je bila prava paša za oči.

ALFA KLUB DANES

Danes Alfa klub združuje več kot 120 aktivnih članov, v sklopu kluba delujoč forum pa ima trenutno že več kot 6500 uporabnikov. Med člani najdemo, v skladu s športno filozofijo znamke, tudi nekaj dirkačev z zavidljivimi uspehi.Klub letno prireja 5 manjših regionalnih srečanj in dva večja srečanja v polletnem razmiku. V toplejših mesecih se tako alfisti zberemo na Srečanju alfistov v Ljubljanskem BTC-ju, zgodaj jeseni pa na Alfa Rally-ju. Naše vodilo pri srečanjih je vse od začetka enako in sicer organizirati srečanja s čim bolj pestrim programom in čim višjim kulturnim nivojem.Dejavnost kluba pa se ne konča samo s srečanji. Urejamo tudi svojo internetno stran (alfa-klub.com), klubski butik oblačil in sodelujemo s klubskimi partnerji, ki našim članom nudijo določene ugodnosti. Število partnerjev pa iz leta v leto narašča.

POSLANSTVO

V prihodnosti želimo razvijati dejavnost kluba na več področjih. Na internetni strani želimo pripravljati teste starejših in novih vozil Alfa Romeo ter ažurno pokrivati vse dogodke, novice in tekmovanja, kjer sodelujejo vozila Alfa Romeo. Želimo čim bolj razširiti ponudbo v klubskem butiku in povečati število klubskih partnerjev, prav tako pa nadaljevati z organizacijo srečanj na visokem kvalitetnem nivoju in povečevati njihovo obiskanost. Dolgoročno želimo skozi informiranje in preko naših članov dvigovati ugled znamke, na našem forumu pa ustvariti bazo koristnih informacij za lastnike vozil Alfa Romeo.

ZAKLJUČEK

Seveda se pri prihodnosti Alfa kluba ne moremo izmakniti slavni preteklosti znamke, ki ta klub združuje. Alfa Romeo je zadnja leta žal daleč od bleščeče preteklosti, ko je postavljala rekorde in zmagovala na stezah vse od Formule 1 do 24ur Le Mansa. Kljub temu pa se na te poti vztrajno vrača in iz leta v leto vrača svojemu znaku izgubljen sijaj. Kmalu naj bi se vrnila na steze 24 ur Le Mansa in na ameriška dirkališča, kamor se vrača tudi s prodajo vozil. Poleg Alfe 8C Competizione in 8C Spider, je Alfa 4C najlepša znanilka novega preporoda znamke. Seveda v tej zgodbi Alfa klub ne igra vidnejše vloge, se pa trudi izboljševati prepoznavnost znamke, ki je avtomobilskemu svetu podarila nešteto dosežkov in izumov, ki so zaznamovali avtomobilsko zgodovino.